Агнешко с праз и шафран

29/10/2013
от IreneНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2.5 кг бут с кокал
  • шафран - 1 щипка
  • масло - 70 г краве
  • магданоз - 1 връзка
  • през - 2 бр. стебла
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме излишната мазнина от агнешкото месо, като оставяме само един много малък слой. Заливаме шафрана с 2 с.л. гореща вода и го оставяме за 10 минути за да се накисне, след което го смесваме с маслото, солта и пипера.

С получената смес намазваме агнешкото от всички страни.

Добре почистените стебла праз се срязват на две надлъжна и напречно. Поставят се на дъното на съд за готвене на пара. Добавят клонките магданоз и отгоре се поставя агнешкото месо.

Ястието се задушава около 100-120 минути, докато месото не започне да се отделя лесно от кокала.

Месото се поднася горещо с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар