Пържени ребърца по сечуански

06/06/2009
от РайнаНовак
"Свински ребърца с предизвикателно вкусен сос, които обещават истинска кулинарно пиршество "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 805
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - гърди с кост 1 кг.
  • бяло вино – 1 ч. ч.
  • соев сос – 3 с. л.
  • захар – 3 с. л.
  • оцет – 3 с. л.
  • сос – лют 1 ч. л.
  • джинджифил – 1 ч. л.
  • лук – 1 глава
  • кетчуп – 5 с. л.
  • чесън – 2 скилидки
  • люти чушки – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото заедно с костите се нарязва на продълговати парченца, заливат се с вода и след кипване се варят 30 мин.

Продуктите за марината соев сос 2 с. л. , захар 1 с. л. , оцет 1 с. л. , лютия сос половин чаена лъжичка джинджифил се сместват и в нея се накисват сварените и отцедени ребърца за 10 - 15 мин, след което се изпържват за 3 - 4 мин.

За соса - лука, чесъна и джинджифила се запържват за 2 - 3 мин, добавят се всички останали съставки, разбърква се и се изключва.

Ребърцата се слагат в соса, захлупват се и се оставят да престоят около 15 мин.

подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Саня
Саня
27.10.2012 14:02
Аз го слагам в маринатата
0
0
КА
КА
26.10.2012 17:42
а бялото вино?
0
0
КА
КА
26.10.2012 17:39
А кетчупа къде се слага-в марината или в соса?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв