Пилешки късчета по китайски

19/05/2009
Борислава
отБориславаНовак
"Хората се делят на два вида - такива, които пият уиски и такива, които готвят с уиски!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 639
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на тънки ивички, маринова се в уискито за около 2 часа и се пържи на силен огън в уок (дълбок тиган) за около 3 - 4 мин с 3 с. л. олио. Изважда се.

В тигана се добавят още 2 с. л. олио и в него се запържват нарязаните на ивички чушки .

По същият начин се пържат и морковите, нарязани на ивички, след това краставицата и накрая гъбите.

Отделно, от яйцето се прави омлет, който се нарязва на ивички и всичко се подрежда в чиния, поръсва се с босилек и соев сос и се сервира с варен ориз.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Олга Иванова
Олга Иванова
07.02.2014 01:08
Падам си по китайска кухня,моля побликувайте повече рецепти
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв