Бяла торта

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329744
Бяла торта1 / 2
02/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 300 г
  • масло - 300 г
  • орехи - 300 г смлени ядки + 70 г цели ядки за украса
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - 50 г за поръсване
  • какао - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и отделно разбийте белтъците на сняг, като си оставите едно цяло яйце. При разбитите жълтъци добавете смлените орехи, ванилията, какаото и белтъците. Леко разбъркайте.

Пресейте брашното, сложете маслото, солта, едното яйце и замесете меко тесто. Разделете го на две части. Първата част се разстила на дъното на форма за торта. От другата част разточете кора, равна на първата.

Върху първата кора изсипете леко разбърканата смес, заравнете и захлупете с втората кора. Печете в умерена фурна до готовност. Извадете тортата и я поръсете с пудра захар, смесена с ванилия. Украсете с ореховите ядки.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

нели
нели
Не виждам количеството захар?
15.01.2014 15:10