Бяла торта

02/11/2013
от LiliaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 957
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и отделно разбийте белтъците на сняг, като си оставите едно цяло яйце. При разбитите жълтъци добавете смлените орехи, ванилията, какаото и белтъците. Леко разбъркайте.

Пресейте брашното, сложете маслото, солта, едното яйце и замесете меко тесто. Разделете го на две части. Първата част се разстила на дъното на форма за торта. От другата част разточете кора, равна на първата.

Върху първата кора изсипете леко разбърканата смес, заравнете и захлупете с втората кора. Печете в умерена фурна до готовност. Извадете тортата и я поръсете с пудра захар, смесена с ванилия. Украсете с ореховите ядки.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

нели
нели
15.01.2014 15:10
Не виждам количеството захар?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв