Кебап по шопски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921328733
Кебап по шопски1 / 2
27/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • домати - 350 г
  • чушки - 200 г
  • лук - 200 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото. Сложете го на дъното на гювеч и отгоре го покрийте с почистените и нарязани лук, чушки и домати. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.

Разбъркайте и залейте всичко с с разтопеното масло и чаша гореща вода. Захлупете и оставете във фурната на слаб огън около 2.30 часа.

Извадете и го залейте с разбитите с кисело мляко яйца. Върнете отново гювеча да се запече в силна фурна около 15 минути.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: