Попска яхния без месо

26/10/2013
от МаяНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 380
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете глави лук, целината и морковите се почистват, измиват и нарязват на ситно. Задушават се в мазнината. Когато омекнат, се прибавят и ситно нарязаните домати.

След като и те вече омекнат, се поръсват с брашното, разбърква се и се пържи 2-3 минути.

Получената запръжка се разрежда с виното, долива се гореща вода и се оставя да ври на слаб огън. Щом като заври, добавете обелените дребни главички лук и обелените скилидки чесън.

След като омекнат, в яхнията се слагат нарязаните на кубчета картофи. Яхнията се захлупва плътно и се оставя да къкри на слаб огън. След като се отстрани от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентина Печева
Валентина Печева
29.10.2013 22:43
Не смятам за правилно, лукът и чесънът да се слагат преди картофите, тъй като те увират по-бързо и ще се разварят прекалено много....по принцип чесънът се слага накрая ....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв