Чорба от ориз с месо

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Чорба от ориз с месо1 / 2
24/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • телешко месо - 300 г
  • лук - 2 глави ситно нарязан
  • зелен фасул - 1 шепа почистен
  • домати - 2 - 3 бр. ситно нарязани
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - ситно нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни парчета и го измийте със студена вода. Сложете го да ври заедно със солта и лука. Когато месото вече е посварено, прибавете ориза, фасула и доматите.

Отделно запържете брашното в олиото, добавете червения пипер и разредете с малко от бульона.

Разбъркайте добре и след като заври, го прибавете към чорбата. Готовата чорба се поръсва с магданоза преди сервиране.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: