Натурално пържен дроб с винен сос

01/08/2011
Добри
отДобриНовак
"Ароматен свински дроб, приготвен с малко, но точните подправки за съвършен вкус "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 794
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи и кръвоносни съдове и се нарязва на филии, които се овалват в брашно (дробът се соли накрая, защото се втвърдява) и се пържат в горещата мазнина, докато придобият кафяв цвят. Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват със смес от сол и черен пипер.

В мазнината се наръсва 1 с. л. брашно и се прибавят виното, в което е разтворено доматеното пюре, няколко зърна черен пипер, дафинов лист, сол, 1 щипка захар и няколко капки лимонов сок. Сосът се кипва и се излива в чинията с изпържения дроб, но така, че той да остане сух отгоре.

Отделно се поднасят сотирани картофи, задушен ориз или варени и полети с масло тестени изделия.
подобни рецепти тук
5 8
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

руми
руми
12.02.2012 09:29
получи ми се перфектно!!!!! благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв