Пиле по френски

22/10/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 486
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в подсолено вода. Обезкостете го, накъсайте го на малки парченца и го напръскайте с коняк.

Запържете ориза в около 1/3 от маслото до прозрачност, след което го залейте с 3 ч.ч. бульон. Време е да добавите стафидите и да разбъркате. Варете продуктите около 20 минути на тих огън до набъбване на ориза.

Загрейте още 1/3 от маслото и задушете нарязаните на ситно лук, моркови и гъби. Залейте с 1 ч.ч. бульон и задушавайте до омекването на зеленчуците.

С останалото масло намажете дъното и стените а дълбок съд за печене. Сложете първо половината ориз, отгоре подредете пилешкото месо и покрийте с останалия ориз. Залейте ястието с предварително разбитите яйца, добавете щипка сол и оставете настрана за 10-15 минути.

Печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Преди поднасяне поръсете с настърган кашкавал и черен пипер.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

гост
гост
16.11.2013 11:21
на снимката пилето не е обезкостено
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв