Арабска пица

07/01/2011
от АрабелаНовак
"Арабска пица или лахмаджун - както и да я наречете, все е вкусна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 598
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешка кайма – 300 г
  • лук – 1 глава
  • домати – 1 бр.
  • чесън – 4 скилидки
  • червен пипер – 1/ 2 ч. л.
  • магданоз – 1/2 връзка
  • черен пипер
  • хляб - арабски
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се прибавят настърганите лук и домат, счуканият чесън, накълцания магданоз и подправките. Ако каймата е безсолна, се посолява.

Разресва се добре с вилица и се оставя да почине 10-15 мин. Арабският хляб се намазва леко с олио, отгоре се разстила не много дебел слой от каймата, като се оставя около 0.5 см от края на питката, прегъва се на две и се пече около 15 мин. в затворен тостер.

Сервира се със салата.
подобни рецепти тук
5 5
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мастер
Мастер
03.10.2013 09:19
това не е ли турски лахмаджун
5
0
холестерол
холестерол
15.09.2011 15:57
Ми да беше написал как.
2
0
mahmoud
mahmoud
30.04.2011 21:56
Не се прави така.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв