Крем - супа от червена леща

26/11/2007
Лена
отЛенаНовак
"Нежен вкус, който гали небцето!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 334
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лук – 2 глави
  • домати – 2 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • картофи – 2 бр.
  • чесън
  • кимион
  • леща – червена 2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на малки парченца и се слагат да се варят без лещата, понеже тя увира много бързо. Малко преди да са готови се прибавя лещата и сол на вкус.

През това време в малко олио се запържва чесънът и след като се зачерви се прибавя кимионът и се прибавя към супата . Пасира се в блендер като изстине.

Сервира се с кротони.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Албена
Албена
16.05.2016 21:47
Крем супите са ми слабост.
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.05.2016 17:43
по-бързо ли се сварява от обикновената леща?
0
0
Катя Благоева
Да за около 20 минути е готово!
0
0
Катя Благоева
Не съм опитвала на супа, но много ми допада! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв