Зелен фасул

20/05/2009
от ЗлаткаНовак
"Ще ви изненадаме със зелен фасул, какъвто не сте опитвали досега - крехък и ароматен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 923
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук – 2 глави
  • чесън – 6 скилидки
  • зехтин – 4 с. л.
  • канела
  • черен пипер – 1/ 2 ч. л.
  • мента – изсушена
  • домати – 4 бр.
  • лимонов сок – 2 с. л.
  • зелен фасул – 600 гр.
  • бульон – телешки 150 - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се сгорещяват зехтина и в него се запържва ситно нарязания лук. Като поомекне, се добавят счуканите скилидки чесън. След 3 мин. , се поръсва със щипка канела, черен пипер и изсушена мента. Добавят се доматите, нарязани на кубчета, сол, 2 с. л. пресен лимонов сок и полусварения зелен фасул. Всичко се залива с телешки бульон.

След като кипне, ястието се оставя да се задушава под капак на тих огън до готовност.
подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Явор
Явор
10.01.2011 19:46
Много черен пипер и чесън, ще се подлютя.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв