Кремсупа от киселец и лапад

30/10/2011
от ТаняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 201
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • киселец – 1 връзка
  • лапад – 1 връзка
  • олио – 4 с. л.
  • зелен лук – 1 връзка
  • чесън – 1 стрък зелен
  • брашно – препечено 2 с. л.
  • прясно мляко – 350 мл.
  • яйца – 3 бр.
  • сол
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаните лук и чесън се задушават в олиото. Прибавят се добре измитите киселец и лапад както са на листа, съдът се захлупва и всичко се оставя да се задушава, като от време на време се бърка с дървена лъжица.

След като водата се изпари, се наръсва брашното, бърка се, така че листата да се смачкат и се залива с млякото.

Вари се на слаб огън още няколко минути, след което се добавят разбитите яйца и ястието се бърка, докато се сгъсти.

Сервира се с крутони.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар