Панирани свински карета

19/10/2013
Галя Васева
отГаля ВасеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 223
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг контрафиле
  • брашно - 30 г
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 200 мл
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от жилките и го нарежете на парчета с дебелина около 0.5 сантиметра. Начукайте каретата с дървено чукче и ги поръсете със сол и черен пипер.

Оваляйте каретата последователно в брашно, после в разбитите яйца и изпържете в загрятото олио и от двете страни. Поднесете панираните карета с гарнитура по желани и свежи лимонови резени.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар