Постни сарми от лапад

30/10/2011
Пепи
отПепиНовак
"Изключителен деликатес, за чието приготвяне ще ви трябват сръчни пръсти и малко търпение "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 812
  • Преглеждания за месеца529
  • Преглеждания за седмицата216
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите листа се попарват за 1-2 минути и се оставят да изстинат.

Ситно нарязаният лук се задушава в олио заедно с настъргания морков и ситно нарязаните гъби. Добавя се оризът и леко се запържва, докато стане стъклен. После се долива една ч. ч. вода и се вари, докато оризът поеме течността. Малко преди плънката да се свали от огъня, се добавят подправките.

От листата се завиват сарми и се редят в тенджера. Затискат се с чиния, заливат се с разбитото с малко вода кисело мляко и се варят на слаб огън около половин час.

подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

veronika
veronika
12.10.2013 07:16
и аз мисля така fg
0
0
Дафи
Дафи
11.05.2013 21:20
Много добре звучат. Ще ги пробвам, но смятам да пропусна киселото мляко.
1
0
fg
fg
21.01.2013 19:45
Те не са постни ако са с кисело мляко, защото под постен се има предвид да няма нищо животинско. Но в днешно време в киселото мляко няма май нищо животинско хаха. Иначе тези сърми са много диетични! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв