Кремсупа с киселец

25/07/2011
от СвиленаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 620
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • киселец – 250 гр.
  • спанак – 100 гр.
  • масло – 60 гр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук – червен 1 глава
  • чесън – 3 скилидки
  • бульон – пилешки 1 л.
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко – 250 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват и се задушават на слаб огън в разтопеното масло. Долива се приготвеният от две кубчета пилешки бульон.

Добавят се нарязаните картофи и след като се сварят, се пускат измитият и нарязан киселец и спанакът. Като омекнат, се пасират и се подправят със сол и черен пипер.

Накрая супата се застройва с чаша прясно мляко или при сервирането се добавя една супена лъжица сметана във всяка порция.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар