Линцеров пай

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Линцеров пай1 / 2
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10 парчета
"Ценителите на вкусните сладкиши ще разберат какви чувства изпитваме, гледайки този линцеров пай"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • бисквити - 200 г
  • захар - 190 г
  • маргарин - 200 г
  • орехи - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 пакетче
  • конфитюр - 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти, с изключение на конфитюра и 1 яйце замесваме на тесто. Малко повече от половината тесто разстиламе в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и намазваме с конфитюра.

Останалото тесто оставяме отгоре във вид на решетка или охлюви. Тортата намазваме отгоре с яйце и печем в умерено силна фурна около 40 мин.

Вместо конфитюр можем да използваме ситно нарязани фурми, стафиди, орехи или бадеми, пудра захар, яйце и ром.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ii
ii
Има специален инструмен, който реже тестото като перфорация и като се разтегли настрани се получава този ефект. Може да се постигне и с прорязване с нож.
24.04.2013 13:20
Георги
Георги
изглежда много добре, а как се прави решетката- доста ефектно се е получило :) Браво!
17.03.2013 22:24