Лесен сладкиш с праскови

16/10/2013
от ТатянаНовак
"Сигурни сме, че плодовите сладкиши са измислени в Рая като награда за нещо, което сме направили както трябва "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 630
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват до получаването на хомогенна маса. Прибавят се жълтъците, един по един. Когато жълтъците се усвоят напълно се прибавят и половината брашно.

Другата половина брашно се омесва с белтъците, предварителна разбити на сняг, след което всички продукти се смесват и разбъркват.

Готовото тесто се изсипва в предварително намазнена форма за печене. Отгоре се подреждат прасковите, нарязани на половинки и обезкостени.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до получаването на златиста коричка (около 35 - 40 минути).

След охлаждане се поръсва с пудра захар и нарязва на парчета.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар