Пиле кебап с гъби

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Пиле кебап с гъби1 / 2
16/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Представяме ви една класическа рецепта за пиле кебап, която сигурно сте приготвяли безброй пъти, но не точно по този начин. Опитайте и нашето предложение и ни кажете дали ви харесва"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг обезкостено
  • лук - 1 - 2 връзки пресен
  • гъби - 500 г
  • масло - 100 г
  • олио - 50 мл
  • лимони - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • домати - 100 г
  • бяло вино - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки и го запържете в смес от олио и масло. Когато месото се запържи от всички страни, добавете гъбите, нарязани на филийки, и задушавайте около 30 минути на тих огън.

Към омекналото пилешко се добавят ситно нарязаният пресен лук, доматеното пюре, бялото вино около 2-3 с.л. лимонов сок. Овкусява се със сол и черен пипер и се задушава до готовност на зеленчуците.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: