Пълнено пиле

20/05/2009
Петрунка
отПетрункаНовак
"По специален повод или съвсем без повод може да приготвите пълнено пиле! Все ще се изяде!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 265
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 пиле около 1 - 1, 200 кг.
  • шунка – пушена 150 гр.
  • пилешки дробчета – 150 гр.
  • галета – 2 с. л.
  • лимони – 1 бр.
  • чесън – 4 скилидки
  • розмарин – 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето е измива и изчиства. Полива се с лимоновия сок и се натрива от вътрешната страна и от външната страна със сол и черен пипер. Дробчетата се измиват, изчистват от ципите и нарязват на дребно.

В тиган с 1 с. л. масло , леко се запържват чесъна, добавят се дробчетата и леко се запържват за 2 - 3 мин. Добавя се шунката нарязана на кубчета и галета. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя розмарина.

С така приготвената плънка се пълни пилето, зашива се отвора с конец или се забожда с клечки за зъби. Намазва се с останалото масло. Пече в тавичка с 1/3 ч. ч. вода и покрито със фолио за около 1 1/2 час при 200 градуса. След това се маха фолиото и се пече още 10 - 15 мин. до образуването на златиста коричка.

подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар