Рибно суфле по милански

24/07/2011
от ГалинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 685
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • риба – филе 500 гр.
  • кашкавал – 70 гр.
  • доматено пюре – 2 с. л.
  • маргарин – 2 с. л.
  • брашно – 2 с. л.
  • прясно мляко – 250 мл.
  • яйца – 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте маслото и в него запържете брашното и внимателно при разбъркване добавете млякото. Добавете доматеното пюре, настъргания кашкавал и подправете със сол и черен пипер. Разбийте жълтъците и добавете към леко охладената смес и добре разбъркайте.

Нарежете рибното филе на кубчета, леко запържете в малко олио, смесете със доматения сос и внимателно добавете предварително разбитите на сняг белтъци.

Изсипете в намазана с масло форма и печете във фурна до образуване на златиста коричка.

Сервирайте гарнирано с кръгчета лимон.
подобни рецепти тук
5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар