Фарширован лук

02/01/2013
от ЛилиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 661
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • шунка – 50 гр.
  • хляб – 2 филии
  • лук – 6 глави
  • яйца – 1 бр.
  • пармезан – 1 с. л. (кашкавал)
  • магданоз – 1 с. л.
  • масло – 50 гр.
  • захар – 30 гр.
  • бульон – 1/2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и отрежете горната 1/4. Издалбайте вътрешността. Смесете ситно нарязаната шунка със намокрения хляб и ситно нарязаната издълбана част на лука. Добавете яйцето, магданоза и кашкавала. Подправете със сол и черен пипер.

Напълнете главите лук със сместа и ги сложете в намазана с масло тенджера. Леко карамелизирайте маслото със захарта, добавете месния бульон и залейте с тази смес лука.

Задушете лука за около 40 мин.

подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар