Телешки шницел по тоскански

05/01/2011
от ТаняНовак
"Не само любовта към хубавата храна ни накара да се влюбим в този шницел по тоскански "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 378
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак – 400 гр.
  • чесън – 1 скилидка
  • масло – 1 ч. л.
  • телешко месо – 2 тънки шницела
  • кашкавал – 2 тънки парчета
  • индийско орехче
  • горчица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака, измийте и добре изцедете.

Леко задушете в малко масло и подправете със ситно нарязания чесън, индийско орехче, сол и черен пипер.

Намажете с масло тавичка от огнеупорно стъкло и разпределете в нея спанака на 2 порции.

Посолете телешките шницели и намажете със горчица и изпържете до златисто от двете страни.

Сложете шницелите върху спанака, отгоре покрийте с парчетата кашкавал и запечете във фурна до разстопяване на кашкавала.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар