Селски чушки туршия

11/10/2013
от АндрияНовак
"Вкусна туршия с ароматни и леко пикантни селски чушки. Хем за мезе, хем с малко въображение, яйца и сирене може да стане и чудесен обяд!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 021
  • Преглеждания за месеца1082
  • Преглеждания за седмицата131
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скъсете максимално дръжките на чушките и ги запечете (изпукайте) на скарата. Докато са още топли ги поставете в голям буркан (800 мл), в който са сложени 4 с.л. олио, 5 с.л. оцет, 1 с.л. сол и 1 1/2 с.л. захар.

Между отделните чушки се поставят ситно нарязан магданоз и наситнен чесън. Продуктите се притискат, за да се изкара целият въздух и се затварят плътно.

На се стерилизират, а се обръщат в продължение на 10-ина дни.подобни рецепти тук
5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Боряна
Боряна
12.10.2014 15:45
Баба ми правеше тази туршия и съм решила днес да я изпробвам.Ще пиша по-късно как е станала.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв