Свинско филе с яйца

08/09/2012
от МаяНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - цяло филе 800 гр.
  • яйца – 5 бр.
  • олио – 4 с. л.
  • масло – 50 гр.
  • брашно – 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте средата на филето по дължина като тунел с остър нож и сложете там едно след друго твърдо сварените яйца.

Зашийте филето от двата края или го завържете с конец. Запържете го в тенджера до зачервяване от всички страни в предварително сгорещено олио.

Залейте с 2 чаши гореща вода, поръсете с черен пипер и сол и оставете да ври на умерен огън, докато се свари и омекне. Ако е необходимо, доливайте вода.

Отделно запържете в сгорещено масло размитото с малко студена вода брашно и го прибавете към соса. Варете още 5 минути и снемете от огъня.

Нарежете месото на тънки филийки непосредствено преди сервирането.
подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар