Спаначена супа с агнешки главички

11/10/2013
Даниела
отДаниелаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо869
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешките глави, залейте ги с 6 ч.ч. подсолена вода и варете на тих огън до пълното им разваряване. Сварените глави се изваждат и обезкостяват.

Месото, мозъкът и езикът се нарязват на ситно и се връщат обратно в бульона. Оставят се да кипнат, добавя се ситно нарязаният спанак и се оставя на тих огън.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва до омекване в силно сгорещената мазнина. Добавя се брашното, червения пипер и се запържва още 1- 2 минути. Запръжката се разрежда с малко бульон, след което се изсипва при свареното месо.

Продуктите се оставят да се варят още около 10-15 минути на тих огън. Супата се сваля от огъня и се застроява със смес от кисело мляко и разбитото яйце. Поръсва се с черен пипер и се поднася гореща.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар