Пухкав кекс с прясно мляко

10/10/2013
от Ивка ПетроваНовак
"Най-пухкавия кекс по изпитана бабина рецепта! Най-обикновен, но пухкав и винаги безотказен."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291 610
  • Преглеждания за месеца13376
  • Преглеждания за седмицата3832
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и постепенно добавете захарта. Прибавете млякото, олиото и всички останали продукти без какаото. Разбивайте до получаването на хомогенна смес.

В намаслена форма изсипете 1/2 от сместа. В останата част добавете какаото и разбъркайте старателно. Прибавете сместа с какаото.

Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с клечка за зъби. По желание го поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 32
4 22
3 13
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Oli
Oli
20.12.2016 09:44
Az dobavih o6te lokum ot pupe6 i nay-obiknoven ot rozi, 4eren 6okolad i orehi kim smesta.
Izqde se za ima-nqma den...vie si napravete izvoda :)
1
0
Григорова Надя
Много вкусен,особено с лимоновата кора и орехи.ммм
4
5
Мими
Мими
07.03.2016 18:29
Направих този кекс,като прибавих малко лимонова кора.Стана ароматен и вкусен.Благодаря за чудесната рецепта!
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв