Пиле с вишнев сос

13/09/2012
от ИванкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Натрийте кожата на пилето със сол и черен пипер. Разтопете 1/3 от маслото в тава и сложете пилето вътре. Печете в предварително загрята фурна, като от време на време го обръщайте и поливайте с отделения сос, за да не загори. Извадете опеченото пиле и го оставете настрани, докато приготвите соса.

Пресипете останалия в тавата сос в тиган, добавете виното и го кипнете на слаб огън. Размийте брашното в 2 с. л. вода и го сипете към соса. Бъркайте, докато се сгъсти. Прибавете почистените от костилките вишни и останалото масло и варете още 5 минути.

Полейте пилето със соса, гарнирайте с бял ориз и поднесете.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 3
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар