Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с гъби и праз

Пилешко с гъби и праз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327694
Пилешко с гъби и праз1 / 2
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • праз - 2 стръка
  • бяло вино - 125 мл
  • бульон - 50 мл пилешки
  • гъби - 230 г полски
  • масло - 25 г
  • сметана - 90 мл готварска
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на лентички. Загрейте маслото и запържете пилешките бутчета с кожите надолу до зачервяване. Обърнете и запържете и от другата страна.

Добавете ситно нарязания праз и задушавайте 4-5 минути на умерен огън до омекване. Залейте с пилешки бульон и бяло вино и задушавайте под похлупак около 20 минути на тих огън. Извадете месото, а в тигана сложете гъбите.

Варете на умерен огън до сгъстяване на соса. Намалете силата на огъня на минимална степен и изсипете сметаната. Кипнете само за 1 минути, добавете подправките и свалете от огъня.

Залейте пилешкото с ароматен гъбен сос и сервирайте веднага.

Получава се много ароматно пилешко с гъби.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: