Пиле с кимион и канела

03/08/2011
от КирилкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 784
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 пиле около 1 кг
  • ориз – 1 ч. ч.
  • масло – 100 гр.
  • лук – 2 глави
  • кимион – 1 с.л.
  • канела
  • черен пипер - 1/2 ч. л.
  • червен пипер – лют
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеното и измито пиле нарежете на порции.

В сгорещеното масло изпържете месото, докато поруменее равномерно. След това го извадете и в същата мазнина изпържете обеления и нарязан на ситно лук, залейте с 4 ч. ч. гореща и подсолена вода, прибавете и порциите пилешко и варете, докато месото поомекне.

Тогава сложете изчистения и измит ориз, досолете, прибавете останалите подправки, захлупете ястието и го оставете да се вари на тих огън около 40 мин, докато водата изври и оризът добре набъбне.

Изсипете готовото ястие в плато, поръсете го с канелата и ситно нарязания магданоз и сервирайте със салата според сезона.

подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар