Шарена каша

16/10/2009
от КременаНовак
"И мъжът ви ще хареса каша от коприва, която е поръсена с пресен магданоз и запържена сланинка "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 034
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на дребни парченца и се запържва в собствената мазнина до зачервяване. Прибавя се част от брашното и се разбърква 2 - 3 пъти.

Веднага след това се слага измитата и нарязана на дребно коприва. Задушава се до омекване, посолява се, залива се с гореща вода и се вари на тих огън няколко минути, след което се добавя останалата част от брашното, размито в малко студена вода.

Кашата се оставя да ври още 5 - 6 минути. Отстранява се от огъня и се поднася.

Тази кашата може да се приготви с лобода или спанак вместо с коприва.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар