Крехко филенце с манатарки

06/11/2011
Фили
отФилиНовак
"Спечелихте ни още на крехко филе, но когато добавихте и манатарки - ни оставихте без думи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 622
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От свинското контрафиле се оформят пържолки с дебелина 1.5 см. В подходящ тиган се поставя кравето масло. Запържват се леко от двете страни.

Добавят се предварително почистените и нарязани: манатарки, чесън и листни подправки. Прибавя се виното, а след изпаряването му и предварително разтвореният във вода зеленчуков бульон. Посолява се и се задушава до готовност в получения сос.

Ястието се оформя с гарнитура от задушени в 50 гр. масло коприва, аспержи и стрит зеленчуков бульон . Декорира се с листа от прясна мента.

подобни рецепти тук
5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Petko
Petko
12.07.2015 19:19
Kak moje da slojite snimka na pechurki sled kato receptata e s manatarki ?
1
0
cecitoo
cecitoo
05.07.2013 18:15
много добра рецепта вкусна и лесна мисля н4е брашното се добажя с малко вода за згастяване на соса аз така го напражих и стана много добре .....браво :)
0
0
Виктор
Виктор
16.04.2013 22:33
Много добра рецепта, вече няколко пъти приготвям това ястие, всички мои близки и приятели, които са опитали от него, казват само суперлативи, но единствено не успях да разбера, в кой момент се използва брашното? Дали е с месото, или дали е с аспержите, т.е. при приготвянето на гарнитурата? Аз лично досега не съм използвал брашно за сгъстяване на соса.
Очаквам бърз отговор!
Благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв