Крехко филенце с манатарки
06/11/2011

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отФилиНовак
"Спечелихте ни още на крехко филе, но когато добавихте и манатарки - ни оставихте без думи "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- контрафиле - свинско 720 г
- масло - 170 г
- зеленчуков бульон - 2 кубче
- брашно - 100 г
- чесън - 10 г смлян
- гъби - манатарка 350 г
- бяло вино - 100 м
- сол - 8 г
- аспержи - 100 г
- коприва - 100 г
- мента - листа
Начин на приготвяне
От свинското контрафиле се оформят пържолки с дебелина 1.5 см. В подходящ тиган се поставя кравето масло. Запържват се леко от двете страни.
Добавят се предварително почистените и нарязани: манатарки, чесън и листни подправки. Прибавя се виното, а след изпаряването му и предварително разтвореният във вода зеленчуков бульон. Посолява се и се задушава до готовност в получения сос.
Ястието се оформя с гарнитура от задушени в 50 гр. масло коприва, аспержи и стрит зеленчуков бульон . Декорира се с листа от прясна мента.
подобни рецепти тук
Добавят се предварително почистените и нарязани: манатарки, чесън и листни подправки. Прибавя се виното, а след изпаряването му и предварително разтвореният във вода зеленчуков бульон. Посолява се и се задушава до готовност в получения сос.
Ястието се оформя с гарнитура от задушени в 50 гр. масло коприва, аспержи и стрит зеленчуков бульон . Декорира се с листа от прясна мента.
подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (3)

Kak moje da slojite snimka na pechurki sled kato receptata e s manatarki ?
1
0

много добра рецепта вкусна и лесна мисля н4е брашното се добажя с малко вода за згастяване на соса аз така го напражих и стана много добре .....браво :)
0
0

Много добра рецепта, вече няколко пъти приготвям това ястие, всички мои близки и приятели, които са опитали от него, казват само суперлативи, но единствено не успях да разбера, в кой момент се използва брашното? Дали е с месото, или дали е с аспержите, т.е. при приготвянето на гарнитурата? Аз лично досега не съм използвал брашно за сгъстяване на соса.
Очаквам бърз отговор!
Благодаря
Очаквам бърз отговор!
Благодаря
0
0