Пълнени миди с рибно филе

30/10/2011
от БоянаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • риба - бяла филе 600 гр.
  • галета - 400 гр.
  • чесън - 20 гр. смлян
  • зехтин - 250 мл.
  • розмарин - пресен 20 гр.
  • босилек - пресен 20 гр.
  • маслини - 200 гр.
  • сол - 10 гр.

Начин на приготвяне

Рибното филе се нарязва на кубчета. Овкусява се със сол, черен пипер и чесън. Прибавят се пресни листа от розмарин , босилек и маслини.

Филето и допълнителните продукти се пасират и се разпределят върху черупки от миди. Покриват се с пласт гретен, приготвен от галета, сол, ситно нарязани пресни босилек , розмарин и зехтин. Черупките се обвиват поотделно с фолио и се пекат в силно загрята фурна. Отстранява се фолиото и се допича за около 5 минути.

Сервира се с резен лимон или прясно изцеден лимонов сок.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар