Женевска торта

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Женевска торта1 / 2
03/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14 парчета

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • захар - 125 г
  • яйца - 8 бр.
  • бадеми - 160 г
  • брашно - 125 г
  • ванилия
  • лимони - 1 бр.
  • шоколадов кувертюр - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта на пяна. Добавете един по един жълтъците, смлените бадеми, ванилията, настърганата лимонова кора и накрая лъжица по лъжица брашното.

Леко разбъркайте с разбитите отделно на сняг белтъци. Изпечете сместа в две еднакви тортени форми, застлани с хартия за печене.

Напълнете тортата с крем по избор, а отгоре залейте с разтопен шоколадов кувертюр или шоколадов ганаш.

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: