Пияни кюфтета

23/04/2009
от ПавлинаНовак
"Сочни кюфтенца с ракия, която по традиция ще хапнем с бира и пържени картофки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 485
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма – 500 г
  • хляб – 1 филия
  • лук – 1 глава
  • риган – 3 щипки
  • ракия - мастика 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натопете хляба в студена вода. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Смесете каймата, лука, мастиката и ригана. Посолете и поръсете с черен пипер.

Отцедете средата на хляба, добавете я към сместа и размесете добре с ръце. Оставете в хладилника за половин час.

Оформете сместа на кюфтета с диаметър около 3 см. Подредете ги на двоен грил, без да ги притискате силно и ги запечете по 5 минути от двете страни.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

денис
денис
06.07.2011 15:26
Тука нещо не разбрах. Тази рецепта за кюфтета ли е за кремвирши ли е ? Пък на края какви хапки се нареждат ?
0
0
Десита
Десита
26.03.2011 20:43
Май нещо си се объркал, какво стана с кюфтетата ? Или има рецепта бонус 2 в 1.
0
0
тин
тин
16.02.2011 06:07
Уж кюфтета, пък има и бутер тесто и кремвирши ? Те какви са ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв