Свинско с нахут

02/10/2013
от АринаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 121
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско месо - 750 г
  • нахут - 2 ч.ч. (400 г)
  • мазнина - 100 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л. (5 г)
  • брашно - 50 г (3 с.л.)
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

накиснете нахута за 12 часа във вода. Измийте го в няколко води, трийте го между дланите си, за да паднат люспите. Залейте го със студена вода и го варете заедно с половината лук, нарязан на ситно и 1-2 с.л. мазнина.

Щом нахутът поомекне, добавете късчетата свинско. В останалата мазнина направете запръжка от останалия накълцан лук, разбъркайте с брашното, червения пипер.

Разредете застройката с малко от бульона и прибавете към основното ястие, след като свинското и нахутът са напълно омекнали.

Посолете ястието и доварете за 30 минути. Поднася се с малко накълцан магданоз.

Тази рецепта е от Пещера, където наричат гозбата Сланутък.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар