Свинско с нахут
02/10/2013

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отАринаНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- свинско месо - 750 г
- нахут - 2 ч.ч. (400 г)
- мазнина - 100 г
- лук - 1 - 2 глави
- червен пипер - 1 ч.л. (5 г)
- брашно - 50 г (3 с.л.)
- магданоз
- сол - на вкус
Начин на приготвяне
накиснете нахута за 12 часа във вода. Измийте го в няколко води, трийте го между дланите си, за да паднат люспите. Залейте го със студена вода и го варете заедно с половината лук, нарязан на ситно и 1-2 с.л. мазнина.
Щом нахутът поомекне, добавете късчетата свинско. В останалата мазнина направете запръжка от останалия накълцан лук, разбъркайте с брашното, червения пипер.
Разредете застройката с малко от бульона и прибавете към основното ястие, след като свинското и нахутът са напълно омекнали.
Посолете ястието и доварете за 30 минути. Поднася се с малко накълцан магданоз.
Тази рецепта е от Пещера, където наричат гозбата Сланутък.подобни рецепти тук
Щом нахутът поомекне, добавете късчетата свинско. В останалата мазнина направете запръжка от останалия накълцан лук, разбъркайте с брашното, червения пипер.
Разредете застройката с малко от бульона и прибавете към основното ястие, след като свинското и нахутът са напълно омекнали.
Посолете ястието и доварете за 30 минути. Поднася се с малко накълцан магданоз.
Тази рецепта е от Пещера, където наричат гозбата Сланутък.подобни рецепти тук