Кюфтета с бешамелов сос

02/10/2013
Dragomir
отDragomirНовак
"Непретенциозно ястие, но с уникален вкус, което гарантирано ще стане любимо на цялото ви семейство "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 047
  • Преглеждания за месеца772
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и го отцедете. Омесете каймата със ситно нарязания лук, чесън, 1 яйце, чубрицата, сол и черния пипер на вкус.

Оформете кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги и ги оставете в купа с капак.

Запържете накълцания лук в маслото и малко олио. Разбъркайте с брашното. Долейте бавно топлото мляко и бъркайте непрекъснато. Добавете дафинов лист, чубрица по желание, сол на вкус. При нужда може да се добави още малко вода или брашно.

Пуснете кюфтенцата и още малко мазнина. Разбийте другото яйце с киселото мляко. Темперирайте със соса и върнете всичко в тенджерата, като смесвате внимателно и разбърквате.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Анонимен
Анонимен
21.09.2018 16:01
Оцета за какво служи?
0
0
Ivo
Ivo
07.06.2016 17:50
В сос бешемел, не се слага лук !
1
0
Анета
Анета
14.07.2014 20:11
А какво правим със свареният ориз?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв