Кюфтета с бешамелов сос

02/10/2013
Dragomir
отDragomirНовак
"Непретенциозно ястие, но с уникален вкус, което гарантирано ще стане любимо на цялото ви семейство "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 431
  • Преглеждания за месеца962
  • Преглеждания за седмицата135
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и го отцедете. Омесете каймата със ситно нарязания лук, чесън, 1 яйце, чубрицата, сол и черния пипер на вкус.

Оформете кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги и ги оставете в купа с капак.

Запържете накълцания лук в маслото и малко олио. Разбъркайте с брашното. Долейте бавно топлото мляко и бъркайте непрекъснато. Добавете дафинов лист, чубрица по желание, сол на вкус. При нужда може да се добави още малко вода или брашно.

Пуснете кюфтенцата и още малко мазнина. Разбийте другото яйце с киселото мляко. Темперирайте със соса и върнете всичко в тенджерата, като смесвате внимателно и разбърквате.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ivo
Ivo
07.06.2016 17:50
В сос бешемел, не се слага лук !
1
0
Анета
Анета
14.07.2014 20:11
А какво правим със свареният ориз?
0
1
Юлия Толева
Юлия Толева
20.10.2013 15:05
А ориза какво???
1
1
Ivo
Ivo
07.06.2016 17:48
Ориза, естествено, се омесва с каймата.
1
0
Иванова
Иванова
30.11.2015 12:58
И аз не разбрах къде се слага ориза.
0
1
gellen
gellen
04.01.2014 12:39
според мен се слага в кюфтетата
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв