Салата от печен кромид

28/10/2016
от СашкаНовак
"Интересна есенна салата, подходяща за всички "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • лук – 800 г
  • орехи – ядки 200 г
  • ориз – 15 - 20 г
  • оцет – 10 мл
  • сол – 5 г
  • олио – 20 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се пече във фурна заедно с обвивките. Когато изстине, се почиства от люспите и се скълцва.

Оризът се задушава в мазнината и малко вода до омекване, охлажда се и се прибавя към лука заедно със смлените орехови ядки, оцета и солта.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в салатена чиния.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар