Шницел от смляно телешко месо

19/09/2010
от ГеоргияНовак
"Когато става дума за шницел, не правим компромиси - избираме само най-крехкото телешко месце "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 458
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 140 гр.
  • прясно мляко – 10 мл.
  • брашно – 10 гр.
  • мас – 15 гр.
  • масло – 5 гр.
  • сол – 2 гр.
  • черен пипер – 2 гр.
  • сос - от печеното 30 гр.
  • яйца – 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се посолява. Отлежава на хладно място, след което се смила два пъти в месомелачка.

Каймата се омесва добре с млякото, яйцата и черния пипер, отлежава 20-30 минути в хладилник и се разпределя на порции. От тях се образуват кебапчета, които се потопяват в брашно и се разплескват върху суха дъска на елипса с дебелина 5-6 мм.

Пържат се в сгорещена мазнина. Гарнират се със задушени зеленчуци или друга подходяща гарнитура.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар