Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци по кералски

Зеленчуци по кералски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921330748
Зеленчуци по кералски1 / 2
30/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. по - голям
  • тиквички - 250 г
  • зелен фасул - 100 г
  • домати - 450 г
  • картофи - 450 г
  • кокосово мляко - 400 мл
  • бульон - 150 мл зеленчуков
  • джинджифил - 5 см корен
  • лук - 8 стръка пресен
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 50 г
  • кориандър - 3 с.л. смляно семе
  • куркума - 2 ч.л.
  • кимион - 1 с.л. смлян
  • чили - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на кубчета със страна 2.5 см и го посолете. Оставете го за 40 минути за да се отцеди от горчивия сок, след което го бланширайте във вряла вода за 3-4 минути. Извадете за да се отцеди.

Нарежете картофите и тиквичките на кучета със същата големина. Посолете тиквичките и ги оставете да се отцедят 15 минути.

Загрейте маслото и запържете ситно нарязаните лук и чесън. Овкусете с подправките и наситнения корен от джинджифил. Запържете сместа за около 5 минути, като не спирате да бъркате.

Добавете картофите и патладжана, и запържете за още 4-5 минути. Време е да добавите тиквичките и зеления фасул и да запържите за още 4-5 минути. Последно се сипват доматите, почистени от семките и нарязани на ситно и се запържва за още 2-3 минути.

Налейте кокосовото мляко и бульона, разбъркайте добре и кипнете. Варете ястието 30 минути на тих огън под похлупак, след което махнете капака и варете още 5-10 минути за да се сгъсти соса.

Украсете с магданоз и поднесете.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: