Шилешко варено

27/09/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 588
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 300 г почистена, сварена и ситно нарязана
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 15 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистеното месо на хапки. Загрейте олиото в тенджера и запържете за кратко месото, като бъркате.

Добавете едро нарязаната глава лук и долейте 2 л топла вода. След като заври, старателно отпенвайте. Прибавете дафиновия лист, зърна черен пипер и варете до омекване.

Добавете карантийките, предварително сварени, накълцани и доварете за още малко. Накрая посолете на вкус.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар