Гъбена супа с език

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Гъбена супа с език1 / 2
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • гъби - 500 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 3 резена
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешки език да се вари заедно със ситно нарязаните моркови, лук и целина. Подправете с дафинов лист и черен пипер и варете до омекване.

Извадете сварения език и още докато е топъл, го обелете и нарежете на филийки. Загрейте маслото и запържете гъбите.

Когато омекнат, ги добавете в бульона от езика и варете 20 минути. Посолете, добавете езика и варете още 10 минути на тих огън.

Преди поднасяне поръсете гъбената супа с магданоз. Ако добавите към тази гъбена супа с език накрая 100 мл готварска сметана, ще стане още по-вкусна.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: