Сладкиш Агнеса

18/02/2012
от АлбенаНовак
"От баба си съм научила как се приготвя сладкиш Агнеса, но знам, че някои от вас го приготвят по различен начин. Каква е вашата рецепта за Агнеса?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо29 466
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • масло – 1 пакетче
  • захар – 1 ч. ч.
  • орехи – 1 ч. ч.
  • брашно – 1 ч. ч.
  • яйца – 4 бр.
  • пудра захар
  • канела
  • ванилия – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакетчето масло се разбива със захарта, прибавят счуканите или смлени орехи, брашното и 4 белтъка разбити на сняг. Разбърква се и се пече в намазана тавичка посипана с брашно около 30 - 40мин. при 180 градуса.

Разбиват се 4 жълтъка с пудрата захар и ванилията.

След като се опече и изстине, сладкиша се залива с жълтъците и се оставя да засъхне. Поръсва се с канелата по желание.

подобни рецепти тук
5 12
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

ЖЕНИ
ЖЕНИ
06.12.2013 15:17
Стана превъзходен,нямам думи!
5
0
Буба
Буба
04.12.2013 11:10
Със сурови жълтъци ли се консумира?
2
0
Мария
Мария
03.12.2013 16:53
Чудесен сладкиш!
Аз го знам като „Агнес".
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв