Телешки стек с кетчуп

29/09/2013
от AntoninaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо799
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 5 бр. стек с ребро
  • олио - 100 мл
  • кетчуп - 250 мл
  • горчица - 50 г
  • сос чили - 100 мл (по желание)
  • лук - 100 г
  • боб - 250 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начукайте телешките стекове и ги овкусете със сол и черен пипер. Намажете ги с олио и ги изпечете до готовност върху умерено загрята плоча или скара.

Около 5 минути преди края на печенето ги намажете обилно с горчица и от двете страни.

Докато стековете се пекат на скарата, сложете боба да се вари. Когато се свари напълно го отцедете. Загрейте останалото олио и запържете ситно нарязания лук до златисто.

Към него добавете отцедения боб и половината от кетчупа и чили соса. Задушавайте 10 минути на тих огън под похлупак.

Смесете останалите кетчуп и чили сос и ги запържете за кратко в отделен съд. Поднесете телешките стекове с малко от запържения сос и гарнитура от боб. Преди поднасяне поръсете обилно с магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар