Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Арпаджик туршия

Арпаджик туршия

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Арпаджик туршия1 / 2
28/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10 буркана

Необходими Продукти

  • арпаджик - 3 кг
  • оцет - 350 мл
  • сол - 60 г
  • захар - 60 г
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинови листа - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти.

Кипваме голяма тенджера с подсолена вода и бланшираме лукчетата за 2-3 минути, след което ги изваждаме и пускаме в съд със студена вода. Докато арпаджика се охлажда, смесваме солта и захарта с 1.5 л вода кипваме.

Бъркаме докато маринатата се разтвори напълно. В буркан (680г) сипваме 60 мл оцет, 4 зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Напълваме догоре с арпаджик и заливаме с марината. Сместа е достатъчна за около 10 буркана.

Арпаджикът се стерилизира около 10 минути.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е възможно от 3кг.арпаджик да се напълнят 10 буркана.
13.04.2018 19:36