Арпаджик туршия

28/09/2013
от МекичкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 147
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • арпаджик - 3 кг
  • оцет - 350 мл
  • сол - 60 г
  • захар - 60 г
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинови листа - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти.

Кипваме голяма тенджера с подсолена вода и бланшираме лукчетата за 2-3 минути, след което ги изваждаме и пускаме в съд със студена вода. Докато арпаджика се охлажда, смесваме солта и захарта с 1.5 л вода кипваме.

Бъркаме докато маринатата се разтвори напълно. В буркан (680г) сипваме 60 мл оцет, 4 зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Напълваме догоре с арпаджик и заливаме с марината. Сместа е достатъчна за около 10 буркана.

Арпаджикът се стерилизира около 10 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар