Полента без царевично брашно

25/09/2013
от Drago D.Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 990
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • брашно - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • масл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре жълтъците и бавно добавете към тях брашното, като доливате и по малко от млякото, за да може сместа да стане гладка и хомогенна.

Добавете настъргания кашкавал, разбъркайте със снега от белтъците и сипете в подмазнена тавичка. Сложете я на водна бяна и варете около 40 минути.

Нарязваме след това и го заливаме със сгорещено масло. Може да поднесете полентата леко запечена с настърган кашкавал.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар