Паприкаш в буркани

25/09/2013
от Galia DonevaНовак
"Без домашен паприкаш най-вкусните зимни манджи са обречени на провал!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 брукана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 492
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, махнете семето и дръжките, нарежете ги на парчета и ги измийте, за да няма семки. Отцедете ги.

Бланширайте ги във вряла и подсолена вода за 3-4 минути и веднага ги охладете в студена вода.

Доматите за консервата трябва да са зрели и здрави. Нарежете ги на парчета.

Пригответе буркани. На дъното сложете нарязан магданоз. След това половината домати, след тях от чушките и най-отгоре останалите домати.

Залейте доматите с горещия доматен сок, посолен на вкус. Затворете добре с капачки и стерилизирайте бурканите 60 минути.

По желание паприкашът може да се овкуси и с добавката на чесън и лук на вкус.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Богомил
Богомил
29.09.2013 15:13
Откъде дойде горещият доматен сок?
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв