Туршия от чесън

24/09/2013
Александра Павлова
отАлександра ПавловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 148
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • чесън - 20 бр. глави по - пресен
  • магданоз - 2 връзки
  • копър - 2 връзки
  • за саламурата
  • вода - 1 л
  • сол - 50 г
  • оцет - 250 мл
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете най-горните люспи на чесновите глави. Почистените глави подредете на дъното на буркани и ги залейте с вода. След 24 часа изхвърлете водата и налейте нова. Повторете процедурата 4 пъти.

След изхвърлянето на последната вода започнете да редите ред ситно нарязани копър и магданоз, ред чесън. Смесете продуктите за саламурата и ги кипнете за 3-4 минути. Оставете саламурата да се охлади и залейте чесъна и зелените подправки.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар